Udsmykning

Arkitektur og udsmykning 

Som et naturligt resultat af min interesse for arkitektur og mit studie i farvers formåen, er jeg meget optaget af farvesætning og udsmykning af arkitektur.

Der er mange fordele ved en god farvesætning og udsmykning, da æstetiske fysiske rammer har en positiv indflydelse på vores sindsstemning, og ofte kan selv mindre ændringer gøre en stor forskel.

Det er mit mål, at en farvesætning og udsmykning skal give visuelle oplevelser, som er til glæde for brugeren såvel i private hjem som i erhvervslivet og offentligt byggeri.

Børn og unges omgivelser har min særlige interesse, idet vellykkede farvesætninger og udsmykninger kan influere positivt på sanserne og fremme trivsel. I lærings- og uddannelsesmiljøet kan elevens/den studerendes evne til at modtage læring blive forbedret i æstetiske omgivelser med de rette farver. Dette er der kommet opmærksomhed på mange steder, og jeg ser frem til at kunne bidrage mere dertil.

Med farvesætning og udsmykning ser jeg muligheder i at sætte en stemning an, der kan give en atmosfære og et miljø, som kan forbedre helhedsoplevelsen af arkitekturens rum.

Der kan bl.a. være visuelle og sanselige fordele i at understrege en bygnings karakter ved at fremhæve arkitektoniske detaljer såsom proportioner, lysindfald, rytmer og linjeføring. Også oplevelsen af overgangen mellem ude og inde finder jeg interessant, idet sammenhæng kan skabe en dejlig stemning indendøre.

Da det altid er mit sigte at opnå en helhedsløsning med de bedste resultater for hele bygningens miljø, vægter jeg et godt samarbejde med arkitekt og bygherre/ledelse.

I private hjem bidrager jeg med idéer til, hvordan det miljø du ønsker bedst kan komme til udtryk f.eks. i forbindelse med nybyggeri eller renovering. Blot send mig en mail: post@mariannedall.dk eller ring: 6133 3703.

 

 

Se. evt. Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM: www.dcum.dk