Alhambra – kulturhistorie

Jeg er netop kommet tilbage fra en ferie i Andalusien, hvor en dag i Alhambra var det absolutte højdepunkt. Det var en sanselig og smuk oplevelse at gå i maurernes mere end 700 år gamle paradisiske haveanlæg med lyde fra rislende vand og imponerende arkitektur med kunstnerisk udsmykning – en drøm af et sted at fejre min kandidat i kunsthistorie!

Skønt rum med kunstnerisk sjæl udlejes

...
Mangler du arbejdsro og inspiration?

Du kan nu leje mit atelier så grib muligheden og find arbejdsro og inspiration i dette skønne lyse rum. Med et mix af gamle og nye møbler i gode materialer, skæve fund igennem tiderne og masser af kreativ energi er atelieret tilført en kunstnerisk sjæl. Du kan leje det for blot et døgn eller en uge. Kontakt mig endelig for mere info.

Van Goghs solsikker

Solsikker i atelieret i Risskov
Solsikker i atelieret i Risskov

Måske har Van Goghs solsikkemalerier mistet deres aura ved reproduktion, men da jeg var i Amsterdam i sommer oplevede jeg den aura, som solsikkemaleriet havde der. Tag endelig derned og se det! Mine kursister skulle selvfølgelig også have udfordringen at male solsikker og med en reproduktion af Van Goghs billede i baghånden, blev det nogle koncentrerede timer og et dejlig syn.

Sommerhilsen fra maleriske omgivelser

I maleriske omgivelser på Sardinien

Når lyset kastes på huse i varme farver med afskallet kalk, og vasketøjet der signalerer et moderne liv luftes udenfor de charmerende skodder, og når belægningen under mig er blankslidte sten og lydene en summen af italienske gloser, så er jeg klar til at finde malegrejet frem og forevige disse oplevelser.

Fortsat rigtig god sommer til jer alle – håber vi ses i den kommende kursussæson på mine malekurser i Risskov eller Aarhus C.

Malerejse i Bergamo Alta

Malerejse i Bergamo Alta
Der males akvarel og akryl i inspirerende rammer i Bergamo Alta. Klik på fotoet for at se det stort.

 

At male i flere dage i så inspirerende rammer som der er i Bergamo Alta smitter af på billederne, som får mere liv og lys, oplevede linjer og smukke farver.

Jeg er lige kommet hjem fra en dejlig uge med en flok søde og arbejdssomme rejsedeltagere, som nød at male i de skønne historiske rammer, at se på kunst og arkitektur og ikke mindst at sidde nogle hyggelige steder og spise sammen.

Jeg ser allerede frem til at komme til Bergamo Alta igen, men inden da går turen til Venezia, hvor jeg i samarbejde med Risskov Travel Partner skal vise rejsedeltagerne nogle skønne steder.

Forårshilsen fra sansefyldte omgivelser

.
Marianne Dall i sin have

Som billedkunstner har man aldrig fri, men jeg føler mig priviligeret over at være sansende og åben og have fået evnen til at se skønhed i stort og småt.

Mit kamera er tit med mig, fordi jeg gerne vil fastholde øjeblikke med visuelle oplevelser, men mine malerier bliver oftest til på baggrund af en indvendig energi.

Denne energi beskrives af nogle kunstnere som en rastløshed, hvilket jeg godt kan identificere mig med, men det handler også om en sårbarhed og glæde ved æstetikken og livet generelt.

Når jeg iøvrigt sidder med en bog om Italien, er det fordi jeg finder stor inspiration i dette land, og netop derfor læser jeg italiensk på Aarhus Universitet.

Malerejse til Bergamo Alta den 2.-7. juli 2014

Via Porta Dipinta, Bergamo Alta

Tag med på malerejse til Bergamo Alta i Norditalien  juli 2014

Kun to ledige pladser!

Du skal bo og male centralt i den charmerende gamle og højtbeliggende bydel, der er fyldt med maleriske motiver. Du kommer med de 20 timers undervisning til at tegne og male billeder af såvel panoramaudsigten som fine detaljer i arkitekturen og kunsten.

Her er basis for intens oplevelse med akvarel eller akrylmaling, hyggeligt samvær, sol samt mulighed for at få malet nogle gode billeder.

Du vil få mest ud af malerejsen, hvis du har bare en smule øvelse i tegning eller maleri.

Fly Billund-Bergamo t/r, transfer lufthavn – hotel t/r, 5 overnatninger i delt dobbeltværelse med morgenmad, 20 timers undervisning, max 11 rejsedeltagere. Pris kr. 6.595

Tilmeld dig allerede i dag og glæd dig til at holde ferie på denne herlige måde. 

Kontakt mig på post@mariannedall.dk eller tlf. 61333703