Inspiration

At se og opleve natur, god kunst og arkitektur har haft stor betydning for mig så længe jeg kan huske og er en stadig inspirationskilde til mine motiver.

Så ofte det er muligt rejser jeg og især til Italien, hvor jeg suger nye indtryk til mig. Her får jeg mange fine stemningsbilleder, som er givende i mit arbejde.

Sommetider er mine koloristisk abstrakte malerier mest beslægtet med natur andre gange mere med arkitektur, men ofte mødes naturens organiske linjer og rytmer med arkitekturens mere stringente former og flader. Der kan f.eks indgå elementer fra plantegningen men mere som tegn end som genkendelige arkitektoniske elementer, og farveholdningen er oftest i naturens farveskalaer.

Glæden ved oplevelsen af farver er måske min største drivkraft, så på nyopsatte lærreder er farverne med til at sætte en stemning an. Den maleriske proces er for mig især en undersøgelse i farvernes udbredelse og i farvesammensætninger, som dels arbejder mod og dels med hinanden. 

Nok har jeg som udgangspunkt en bærende idé, men sommetider må denne vige for impulsive indtryk og nye idéer, idet farverne og pelselstrøgenes energi leder maleriets udtryk på vej. Jeg tilstræber, at beskueren skal kunne hvile sit blik i maleriets motiv og farveholdning samtidig med at denne skal kunne gå på opdagelse.

Billedtitlerne er ofte udtryk for min kreative proces med maleriet, en sindsstemning eller en henvisning til et konkret sted som har inspireret mig.